דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 507 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • פלפל אדום - 7 יחידות בינוניות - סה"כ (1.3 ק"ג)
    6-7 יחידות
  • תפוח אדמה - 4 יחידות קטנות - סה"כ (308 גרם)
    3-4 יחידות
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוץ
  • שום - 3 שיניים
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מגורדים
  • כוסברה - 1/4 צרור - סה"כ (23 גרם)
  • פטרוזיליה - 1/4 צרור - סה"כ (29 גרם)
  • אורז פרסי -  כוסות - סה"כ (256 גרם)
  • מלח -  כפיות שטוחות
    כפית + חצי כפית - לפי הטעם
  • פלפל שחור -  גרם
    חצי כפית + קורט (לפי הטעם)
  • פפריקה מתוקה - 2 קורט
    קורט + קורט - לפי הטעם
  • פפריקה חריפה - 2 קורט
    קורט + קורט - לפי הטעם
  • רסק עגבניות -  כפות - סה"כ (43 גרם)
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
    3 כפות + 3 כפות
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פלפלים ממולאים באורז
פלפלים ותפוחי אדמה במילוי אורז
  • הכנת המלית:
  • 1 ראשית, יש להכין את הפלפלים ואת תפוחי האדמה למילוי - לרוקן אותם מתוכן בעזרת כפית.
  • 2 יש לטגן ב- 3 כפות שמן בצל קצוץ אחד, שום וגזר, עד שקיפות.
  • 3 להעביר לקערה.
  • 4 להוסיף אורז, ירק (כוסברה ופטרוזיליה) ותבלינים (כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, קורט פפריקה מתוקה וקורט פפריקה חריפה).
  • 5 לערבב היטב.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 יש לטגן ב- 3כפות שמן בצל קצוץ עד שקיפות.
  • 2 להוריד מהאש ולהוסיף את כל חומרי הרוטב (רסק עגבניות, חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור, קורט פפריקה מתוקה, קורט פפריקה חריפה וכוס מים). לערבב היטב.
  • 3 שלב ההרכבה הפשוט - יש למלא בכ- 3/4 גובה מהפלפל, תפוח אדמה או כל ירק אחר שבוחרים במלית האורז. לסדר בצפיפות בסיר, לשפוך את הרוטב מעל (עד כמעט כיסוי הפלפלים), ואם צריך להוסיף עוד מים.
  • 4 מעל להניח צלחת כמשקולת ולבשל 45-60 דקות, עד שהאורז מוכן והרוטב מצטמצם.
  • 5 להגיש ולהתענג חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. מנה קלילה ממצרכים שתמיד יש בבית. מתאימה מאוד כמנה צמחונית והכי חשוב טעימה ביותר. את תפוחי האדמה אפשר להמיר בחצילונים, פלפלים בצבעים, עגבניות וכל ירק ע"פ הטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 14.6% 8.2% 68.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב