דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 234 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פלוב
פלוב בוכרי ביתי
  • 1 חותכים את הבשר לקוביות קטנות, מבשלים במים בסיר נפרד כשעה וחצי-שעתיים בישול חלקי ומסננים מנוזלים.
  • 2 מחממים את השמן בסיר יציקה (כ- 4 ליטר), מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה (אפילו חרוך מעט - מוסיף לטעם). מוציאים את הבצל לכלי נפרד. מוסיפים לשמן את קוביות הבשר ושומן הכבש, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
  • 3 מחזירים את הבצל לסיר עם הבשר, מוסיפים את הגזר והתבלינים, וממשיכים לערבב עד לריכוך והזהבה קלה של רצועות הגזר.
  • 4 מניחים במרכז הבשר והירקות ראש שום שלם ומסביב מפזרים את עלי הדפנה. שוטפים את האורז, מסננים ומוסיפים מעל הבשר והירקות.
  • 5 מערבבים ב- 2 כוסות מים רותחים את אבקת מרק העוף ומוסיפים לסיר. לאחר מכן שוב מוסיפים מים רותחים (לפי הצורך) עד שיכסו כ- 3 ס"מ מעל פני האורז. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים מספר גומות באורז ומביאים לרתיחה.
  • 6 עוטפים את מכסה הסיר במגבת לחה ומכסים את הסיר. מבשלים על אש קטנה למשך כשעה. מתקבל מעדן פלוב בוכרי שמתאים מאוד לארוחות הקידוש.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר יציקה (כ- 4 ליטר).

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 25.9% 37.7% 31.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב