דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שיש בריאה
עוגת שיש ממותקת עם סילאן
  • 1 מחממים את התנור לחום של 175 מעלות ומשמנים תבנית בעזרת תרסיס שמן נטול קלוריות.
  • 2 מנפים לקערה גדולה את הקמחים, אבקת האפייה והסודה לשתייה. לאחר מכן, מערבבים היטב לפיזור אחיד של הקמחים.
  • 3 מקציפים את הביצים במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה לדקה. מוסיפים תוך כדי הפעולה של המיקסר את הסילאן באיטיות ומקציפים עוד 3 דקות.
  • 4 מוסיפים את השמן בזרם דק ואיטי תוך כדי הקצפה. מקציפים 2 דקות נוספות.
  • 5 מוסיפים 1/3 מתערובת הקמחים יחד עם 1/3 מהיוגורט. חוזרים על פעולה זאת פעמיים נוספות עד להוספת כל החומרים. מוסיפים גם את תמצית הוניל.
  • 6 ממיסים את השוקולד במיקרו (כ- 2 דקות עד להמסה מלאה).
  • 7 שופכים מחצית מהבלילה לקערה נפרדת. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
  • 8 מוזגים את הבלילות לתבנית. יוצרים דוגמת שיש באמצעות תנועות בצורת שמינייה עם סכין.
  • 9 אופים כ- 30-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק/תבנית טבעתית בקוטר 26 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 17.4% 11.3% 70.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב