דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 466 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קובה ערמונים במרק דלעת חמצמץ
גם טבעוניים וצמחוניים יכולים להנות מקובה
  • 1 למעטפת הקובה: מערבבים סולת, קמח תירס, מלח ומים בקערה עד לבצק אחיד, ומשהים בצד 10 דקות.
  • 2 לשים 2-3 דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים), ומשהים 5 דקות נוספות.
  • 3 המילוי: קוצצים את הערמונים ומאדים את הבצל בשמן.
  • 4 מתבלים במלח ופלפל שחור, מסירים מהאש ומערבבים עם הערמונים.
  • 5 מניחים בצד להתקרר.
  • 6 הקובות: קורצים מהבצק עיגולים קטנים (בגודל אגוז), פותחים בכף היד לעיגול דק, ממלאים במעט ממלית הערמונים וסוגרים לצורת כדור.
  • 7 מגלגלים את הקובה בין כפות הידיים כדי להחליק את הכדור.
  • 8 המרק: מאדים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד שנעשה שקוף, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומאדים 3 דקות.
  • 9 מוסיפים דלעת, סלרי עלים, מים ואת התבלינים והסוכר.
  • 10 מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מעט. לאחר בישול של רבע שעה מוסיפים את הקובות וממשיכים לבשל כחצי שעה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומשפרים תיבול.
  • 11 בתיאבון חיוך

סה"כ יוצאות כ- 16 קובות. שיטת ההכנה כוללת אידוי. מרק טבעוני נפלא שיכול להוות ארוחה שלמה!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 6.1% 9.9% 82%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב