דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 186 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חצילים בחומץ עם פלפל אדום
מנה ראשונה חובה על השולחן
  • 1 לפרוס את החצילים לקוביות. להמליח ולהניח בקערה למשך כחצי שעה בצד. לשטוף את החצילים היטב, לנגב בנייר מגבת, לייבש ולטגן אותם בשמן. אופציה נוספת: לחתוך את החצילים לעיגולים בעובי 1.5 ס"מ (במקרה כזה יש להמליח, להמתין כחצי שעה, לשטוף, לסחוט קלות, לייבש ולטגן).
  • 2 לחתוך את הפלפל האדום לרצועות דקות, לקצוץ את הפטרוזיליה ולכתוש את השום.
  • 3 לשים בסיר את המים, החומץ, המלח, הסוכר, הסחוג ורסק העגבניות, ולהביא לרתיחה.
  • 4 לשים את החצילים, הפלפל האדום, הפטרוזיליה והשום בכלי הגשה או קופסא אטומה, ליצוק את רוטב החומץ מעל, ולהניח במקרר (מצוין לאכילה לאחר יומיים - ניתן לאכול גם ישר).
  • 5 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה לא כולל את זמן השהית הסלט במקרר. התבלינים והסחוג במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 26.3% 5.7% 58.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב