דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 566 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרע עוף - 3 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (705 גרם)
    ראו מידע נוסף
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • לפת - 8 יחידות בינוניות - סה"כ (1.92 ק"ג)
  • מלח - כפית שטוחה
  • כורכום - כפית שטוחה
  • כמון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
  • כוסברה - כף-קצוץ (5 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף עם לפת
מתכון טעים מבית סבתא
  • 1 בסיר שטוח ורחב מטגנים בשמן את כרעי העוף (מחולקים לשוק וירך) עד להשחמה ומוציאים.
  • 2 קולפים את הלפת, חותכים לקוביות בגודל הרצוי ומטגנים אותן מעט באותו הסיר. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מוסיפים את המים (לפי הצורך) ומביאים לרתיחה.
  • 3 מוסיפים את הכוסברה, מניחים את חלקי העוף המטוגנים וממשיכים בבישול כ- 40 דקות נוספות. במשך הבישול אפשר לערבב את הסיר בתנועות סיבוביות ו"להשקות" מדי פעם את העוף ברוטב בעזרת כף. מתקבל תבשיל עוף עם לפת מרוקאי מושלם לצהריים!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: אורז או קוסקוס. ניתן להכניס את הסיר בלי המכסה לתנור ל- 5 דקות לחימום טורבו.

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 19.6% 48.7% 22.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב