דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 108 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שוקולד לפסח
עוגת שוקולד לפסח פשוט מושלמת
  • 1 ממסים את השוקולד המריר במיקרוגל, מוסיפים את השמן והחלמון, מערבבים עד להטמעה ומשהים בצד.
  • 2 מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל בהדרגה, וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  • 3 מורידים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את השמן בזרם דק, היוגורט ותערובת השוקולד שהמסנו.
  • 4 מנפים יחד את הקמח התופח הכשר לפסח ואבקת הקקאו, ומוסיפים לתערובת בתנועות קיפול יחד עם הקוקוס.
  • 5 יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ ואופים בחום של 170 מעלות (לא טורבו) למשך כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 6 להרטבת העוגה: מערבבים את המים עם אבקת הקפה הנמס והרום, מרטיבים את העוגה כל עוד היא חמה ומצננים.
  • 7 הכנת קרם השוקולד: ממיסים את השוקולד בשמנת על הגז ומצפים את העוגה. שומרים בקירור. יוצאת עוגת שוקולד לפסח מדהימה בטעם ובמראה.
  • 8 בתיאבון וחג פסח שמח חיוך
טיפ למתכון
אפשר לעטר את העוגה במעט שוקולד לבן מומס, בפתיתי שוקולד מריר, באגוזים קלויים וגרוסים או כל מה שאוהבים.

ציוד נדרש: תבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את אפשרויות קישוטי העוגה. במקום קמח תופח כשר לפסח ניתן להשתמש בקמח מצה דק + כפית אבקת אפייה. ניתן להכין את העוגה גם פרווה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 38.2% 8.7% 51.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב