מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 375 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)
- חציל - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.65 ק"ג)
- מיונז - 4 כפות - סה"כ (60 גרם)
- שום - 4 שיניים
- פלפל ירוק חריף - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (112 גרם)
- תימין - כפית-קצוץ (1 גרם)
- מלח - קורט
- פלפל לבן - קורט
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- ממרח לימונים כבושים - 3 כפות
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
חצילים קלויים מקוריים, צילום: יח"צ
- 1 בקערה לערבב את המיונז ביחד עם שיני השום הכתושות, ממרח הלימונים הכבושים, המלח והפלפל הלבן.
- 2 להכניס את התערובת למקרר למינימום שעה.
- 3 את החצילים יש לקלות בגריל או בגז באש פתוחה עד שקליפתם נחרכת.
- 4 לקלף את החצילים ולהניח במסננת להוצאת כל הנוזלים.
- 5 להעביר את החצילים אל צלחות הגשה נאות כשמעל לכל צלחת להוסיף את הרוטב.
- 6 מעל הרוטב להוסיף את התימין (או האורגנו) והפלפל הירוק החריף.
- 7 ליצוק מעל הכל את שמן הזית ולהגיש.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את ממרח הלימונים הכבושים. זמן ההכנה כולל את זמן השהיית תערובת המיונז במקרר.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
14.8% |
23.1% |
6.2% |
55.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב