דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 375 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • חציל - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.65 ק"ג)
    4-6 חצילים (עדיף בלאדי)
  • מיונז - 4 כפות - סה"כ (60 גרם)
  • שום - 4 שיניים
    כתושות
  • פלפל ירוק חריף - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (112 גרם)
    פרוסים
  • תימין - כפית-קצוץ (1 גרם)
    או 2 כפות עלי אורגנו
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - קורט
    לפי הטעם
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • ממרח לימונים כבושים - 3 כפות
    או 4 כפות לימון כבוש קצוץ דק

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חצילים קלויים במיונז ולימון כבוש
חצילים קלויים מקוריים, צילום: יח"צ
  • 1 בקערה לערבב את המיונז ביחד עם שיני השום הכתושות, ממרח הלימונים הכבושים, המלח והפלפל הלבן.
  • 2 להכניס את התערובת למקרר למינימום שעה.
  • 3 את החצילים יש לקלות בגריל או בגז באש פתוחה עד שקליפתם נחרכת.
  • 4 לקלף את החצילים ולהניח במסננת להוצאת כל הנוזלים.
  • 5 להעביר את החצילים אל צלחות הגשה נאות כשמעל לכל צלחת להוסיף את הרוטב.
  • 6 מעל הרוטב להוסיף את התימין (או האורגנו) והפלפל הירוק החריף.
  • 7 ליצוק מעל הכל את שמן הזית ולהגיש.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ממרח הלימונים הכבושים. זמן ההכנה כולל את זמן השהיית תערובת המיונז במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.8% 23.1% 6.2% 55.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב