דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 467 גרם למנה\יחידה (2 עיקריות או 7 כתוספת)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סלט ריג`לה
סלט ריג`לה טעים ומזין ביותר
  • 1 מחממים תנור ל- 180 מעלות. פורסים את עגבניות השרי לחצי, מסדרים בתבנית ומזלפים מעט שמן זית, פלפל גרוס, עלה מרווה אחד קצוץ ומלח גס.
  • 2 מכניסים לתנור ל- 30 דקות או עד שהעגבניות משחימות ומשנות מעט את צורתן.
  • 3 שוטפים ומייבשים את עלי הריג`לה. מפרקים את העלים מהגבעולים (גבעולים עבים הם עציים ולא נעימים לחיך. אם הגבעולים דקים אז אפשר להשתמש) ושמים בקערה. את נבטי שעועית המש משרים במים שעתיים עד לילה בכוס מים קרים (שלא יהיו חמים), מוציאים למסננת (לא עם חורים דקים כי הזנבות נתפסים) ופעמיים ביום מרטיבים ומקפיצים במסננת. ככה סביב 3 ימים עד שמרוצים מאורך הזנבות וניתן להכניס אותם לצנצנת/קופסא אטומה. רצוי לא לעשות כמות ענקית כי זה סתם מתקלקל. אני מכינה בדרך כלל כוס שעועית שמספיקים לי כתוספת ל- 6-8 סלטים.
  • 4 שמים בקערה את יתר המרכיבים (כולל העגבניות הצלויות), מערבבים ומעטרים עם גרעיני הדלעת.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • גיוונים בסגנון אחר:
  • 1 במקום גרעיני הדלעת אפשר לקלות אגוזי המלך ולרסק.
  • 2 מערבבים ריג`לה עם עלי פטרוזיליה טרייה או תערובת פטרוזיליה, כוסברה ושמיר.
  • 3 אפשר להוסיף מעט סומאק כדי לתת לסלט טעם מעט יותר חמצמץ.

הערך התזונתי לא כולל את הריג`לה, דבש החרובים ועלי המרווה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.6% 10.6% 23.1% 52.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב