דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (מספר פרוסות מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חלה ללא גלוטן
חלה ללא גלוטן קלה להכנה, צילום: דניאל טרכטמן
  • 1 מנפים ומערבבים בעדינות את הקמחים, קליפות הפסיליום, המלח והסוכר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  • 2 בקערת המיקסר מקציפים 2 חלבונים עד לקבלת קצף תפוח אך גמיש, מוסיפים בהדרגה חלמון ביצה, חומץ, חמאה ו- 3/4 כוס חלב פושר, מוסיפים את הקמחים המנופים עם השמרים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד (קצת כמו ממרח סמיך).
  • 3 מכסים ומשאירים במקום חמים לתפיחה (לפי רמת החמימות - על כרית חימום כ- 45 דקות עד שעה).
  • 4 מוסיפים חופן קמח קונדיטור ולשים תוך הוספת מעט קמח קונדיטור, עד לקבלת בצק שניתן ליצור ממנו "נחשים" של בצק ולקלוע צמה.
  • 5 מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה או בתבנית אינגליש קייק, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כ- 20 דקות או עד שרואים שהחלה תפחה יפה.
  • 6 מברישים את החלה חלמון טרוף מהול במים (אפשר לזרות שומשום ופרג).
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 195 מעלות למשך כ- 20-30 דקות עד השחמה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לזרות שומשום/פרג לפי הטעם.

הערך התזונתי לא כולל את סיבי הפסיליום. חלה נהדרת - ההכנה פשוטה ביותר והתוצאה טעימה. במידה ונשאר משהו ממנה, פורסים ומקפיאים. טעימה גם לאחר חימום. הבצק מתאים גם להכנת כיסים ממולאים, עוגות ועוגיות ללא גלוטן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 13% 6.4% 79.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב