דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (זוגות בגודל בינוני)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות חמאה
עוגיות חמאה ללא גלוטן
  • 1 מערבלים במיקסר מצויד בוו K, במהירות איטית מתגברת לבינונית, את החמאה, אבקת הסוכר וסוכר הוניל לקבלת קרם בהיר - תהליך של כדקה. מבליעים בהדרגה את החלמונים והביצה - תהליך של ½2 דקות במהירות 4.
  • 2 מסננים לקערת הקרם (מפסיקים את פעולת המערבל לצורך כך) את הקמח ואבקת האפיה, מערבלים במהירות 2 (איטית) ותוך כדי מוסיפים את המים הקרים, מפסיקים את פעולת העירבול מיד לכשהבצק הופך אחיד - תהליך של כחצי דקה. הבצק מאוד רך ודביק בשלב הזה.
  • 3 מעבירים לניילון נצמד ומקררים מספר שעות עד לילה - עד שהבצק מתמצק.
  • 4 על משטח מקומח בקורנפלור מרדדים את הבצק, כשמעליו גליון ניילון (ראו רעיונות וטיפים בסוף המתכון), לעובי כ-½1 מ"מ, דואגים לקמח בעדינות גם את פני הבצק והמערוך למניעת הידבקות.
  • 5 מקמחים את הקורצן המתאים לעוגיות אלו (כמובן שאפשר להשתמש בקורצני עוגיות ויטראז` קלאסיות) וקורצים מספר שווה של עוגיות עם חורים ועוגיות שלמות. אם הבצק רך ונדבק, להכניס להקפאה לייצוב ואז לבצע את התהליך (ראו ראו רעיונות וטיפים).
  • 6 מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת נייר אפייה, מכניסים להקפאה של כ-15 דקות (שוב, עד שהן מתייצבות). מוציאים, מברישים בביצה טרופה ועל העוגיות עם החור מפזרים גם סוכר גס.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש (לחמם לפני שמוציאים את העוגיות מההקפאה) בחום בינוני-נמוך 165 מעלות משך 16 דקות. מוציאים, מצננים ומנתקים מהתבנית.
  • מרכיבים את העוגיות:
  • 1 מורחים כפית ריבה במרכז הצד התחתון של כל עוגיה שלמה (הבסיס עליו נאפתה העוגיה) תוך השארת השוליים נקיים. מניחים מעל כל יחידה כזו - עוגיה עם חורים ומהדקים בלחיצה קלה.
  • 2 מאחסנים בקופסא אטומה במקרר.
טיפ למתכון
1. השימוש בניילון: מאחר והבצק נוטה להתחמם ולהתרכך במהירות, רידודו כשמשטח ניילון מעליו (מפריד בין הבצק למערוך) מקל על העבודה ומשפר את התוצאה. 2. האפייה: ניתן לאפות במצב טורבו, אך חשוב שהתבנית עם העוגיות שבהן החור/ים תהיה העליונה כדי שהעוגיות לא תתפשטנה והצורה תישמר.

ציוד נדרש: מערבל מיקסר.

עוגיות חמאה קלאסיות, נימוחות בפה וקלות להכנה. עוגיות שקשה עד בלתי אפשרי להפסיק לאכול. סוד הקסם טמון בעיבוד הבצק כשהוא קר ועל כך יש להקפיד - מחיר 4 דקות ההכנה שלו. ההכנה מהירה ופשוטה, אך יש לקחת בחשבון את זמני קירור הבצק בין השלבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 23.9% 4.3% 71.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב