דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 822 גרם למנה\יחידה

  • כוסמת - כוס (200 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    לבישול הכוסמת
  • מלח - קורט
    לבישול הכוסמת
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם)
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה
  • מלח סלרי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח עשבים וירקות - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל כוסמת עם ירקות
תבשיל טבעוני בריא וטעים במיוחד
  • 1 פורסים את הבצל לחצאי פרוסות דקות, את הפלפל האדום לרצועות, את הגזר לפסים ואת הקישוא לקוביות.
  • 2 שוטפים ומסננים את הכוסמת הקלויה, ומבשלים בסיר עם כוס וחצי מים ומעט מלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים במכסה. מבשלים כך עד ריכוך גרגירי הכוסמת (כ- 20 דקות).
  • 3 בינתיים מטגנים בכף שמן אחת את הבצל במחבת שטוחה, מוסיפים אליו את כל שאר הירקות למעט הקישוא ומטגנים עד לריכוך וצריבה של כל הירקות.
  • 4 לאחר שהירקות מזהיבים ומתרככים, מוסיפים את קוביות הקישוא ומערבבים עם שאר הירקות.
  • 5 מוסיפים את הכוסמת למחבת עם הירקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכל בעדינות בכף עץ, מבשלים שוב כמה דקות על אש נמוכה ובמכסה סגור, ומערבבים מדי פעם לספיגת הטעמים.
  • 6 מגישים חם. אפשר וטעים גם קר!
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.5% 7.2% 10.1% 69.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב