מצרכים למתכון
5.29 ק"ג לכל המתכון
- כרובית - יחידה קטנה (774 גרם)
- כרוב לבן - יחידה קטנה (1186 גרם)
- גזר - 6 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (696 גרם)
- קישוא - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (654 גרם)
- מלפפון עם קליפה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (384 גרם)
- פלפל ירוק חריף - 1½ יחידות בינוניות - סה"כ (42 גרם)
- מלח - כף שטוחה
- חומץ 5% - בקבוק פלסטיק (1 ליטר)
- מים - 500 מ"ל
- סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
- בהרט - 1½ כפות שטוחות
- כורכום - 1/4 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
חמוצים עיראקים טעימים שמשתלבים בכל ארוחה
- 1 לשטוף את הירקות, לחתוך, להניח בסיר גדול, לבזוק עליהם את המלח ולהשאיר כך למשך 3 שעות.
- 2 כעבור 3 שעות להוסיף את החומץ, המים והסוכר, ולבשל על להבה גדולה (מרגע הרתיחה 3 דקות). זהירות - לא להרתיח יתר על המידה, הירקות אמורים להישאר קשים ולא רכים.
- 3 דקה לפני שמכבים את האש יש להוסיף את הבהרט והכורכום. בתחילה החמוצים ייראו בהירים אך לאט לאט הם יתכהו (זה מטעה - לא להוסיף תבלינים).
- 4 לצנן ולאחסן בצנצנת סגורה במקרר.
- 5 בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם הרתחה (הרתחה הירקות מזרזת את תהליך ההכנה). מוכן לאכילה ברגע שמתקרר (גם לאחר שעה/שעתיים). מחזיק מעמד במקרר זמן רב - אפילו חודש (בתנאי שהצנצנת סגורה היטב).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
20.8% |
1.6% |
12% |
65.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב