דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 404 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ דק
  • שום - 4 שיניים
    קצוצים דק
  • גריסים - 2 כוסות - סה"כ (400 גרם)
    שטופים ומושרים ללילה
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    מגורד דק
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    מגורד דק
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים - 5 כוסות - סה"כ (1.2 ליטר)
    לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק גריסים פשוט
מרק גריסים קל וטעים
  • 1 לטגן בשמן את הבצל והשום כ- 10 דקות עד להזהבה (את השום להוסיף לקראת הסוף).
  • 2 להוסיף את הגריסים, להמשיך לטגן ולערבב.
  • 3 להוסיף את שאר המצרכים בהדרגה, לערבב ולהוסיף עוד תבלינים במידת הצורך.
  • 4 לבשל 25 דקות נוספות או עד שהגריסים מתרככים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.1% 10.9% 10.1% 64.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב