דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 340 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל ירקות על מצע אורז בסמטי
תבשיל טבעוני נהדר עם ירקות ואורז
  • 1 בסיר רחב מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית לכ- 10 דקות עד השחמה קלה.
  • 2 מוסיפים אל הבצל את שקית הירקות המוקפאים, גרגירי החומוס המוקפאים וכחצי ליטר מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כשעה.
  • 3 מוסיפים את התבלינים לירקות ומערבבים. התבשיל יוצא סמיך מעט אך לא נוזלי.
  • 4 בזמן בישול הירקות מכינים את האורז: מבשלים את האורז בכ- 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עד שהירקות מוכנים.
  • 5 מגישים את האורז בכלי הגשה ומעליו מניחים את הירקות.
  • 6 אוכלים חם ונהנים חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. המתכון עשוי להיות גם תוספת למנה עיקרית. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 5.5% 13.4% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב