דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 296 גרם למנה\יחידה (מצברייט זוגי)

  • מצות - 6 יחידות - סה"כ (214 גרם)
    מורטבות במים וסחוטות
  • ביצה - 2 Large
  • חלב - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • תרסיס שמן קנולה - 6 מנות - סה"כ (2 מ"ל)
    לשימון המחבת
  • סוכר - 1/3 כוס - סה"כ (59 גרם)
    לפיזור מעל

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מצברייט בגרסה מתוקה או מלוחה
פשטידת מצות מתוקה או מלוחה לבחירתכם
  • 1 להרטיב את המצות ואז לפורר אותן בידיים.
  • 2 לערבל את הביצים והחלב, להוסיף למצות ולערבב היטב.
  • 3 לשמן את המחבת בספריי שמן, לשפוך את העיסה למחבת ולהדק עם הידיים.
  • 4 לטגן על אש בינונית (שלא יישרף). כאשר רוצים להפוך את המצברייט לוקחים צלחת גדולה, הופכים בעזרת אל הצד השני וממשיכים לטגן עד לקבלת צבע יפה גם בצד השני.
  • 5 להעביר לצלחת הגשה ומעל לפזר בנדיבות את הסוכר.
  • 6 בתיאבון וחג שמח חיוך
  • במידה ורוצים להכין בגרסה המלוחה:
  • 1 לתבל בחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, 2 כפות קוטג` ו- 30 גרם גבינה צהובה מגורדת.
  • 2 לערבב היטב עם המצות, הביצים והחלב, ולהניח על מחבת שרוסס בספריי שמן.
  • 3 להפוך לצד שני בעזרת צלחת גדולה יותר כמו בגרסה המתוקה.
  • 4 למרות שיש בעיסה קוטג` ניתן לאחר ההכנה למרוח גם קוטג` מעל או כל תוספת אחרת שאוהבים.

ציוד נדרש: מחבת בינונית.

הערך התזונתי הוא למצברייט בגרסה המתוקה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 7.6% 15% 74.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב