דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 70 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מאפינס טחינה, שוקולד וחלבה
שילוב נהדר של טחינה, שוקולד וחלבה במאפינס, צילום: יח"צ
  • 1 מחממים את התנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
  • 2 בקערה גדולה שמים את הביצים, הסוכר, תמצית הוניל, המלח, השמן, המים והטחינה הגולמית, וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3 מוסיפים את הקמח, הקוקוס הטחון ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שאחיד.
  • 4 קוצצים את השוקולד המריר לפירורים דקים.
  • 5 מוסיפים את השוקולד הקצוץ והחלבה המפוררת, ומערבבים רק עד שהם מתפזרים בצורה שווה בתערובת.
  • 6 יוצקים את התערובת לתוך השקעים וממלאים עד 3/4 מגובה כל שקע.
  • 7 אופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
  • 8 מצננים לחלוטין.
  • 9 הכנת הציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים במיקרוגל או על בן-מארי עד שהוא נמס.
  • 10 מעבירים לשק זילוף קטן ומזלפים על גבי המאפינס פסים דקים.
  • 11 בתיאבון חיוך
  • טיפים ושדרוגים:
  • 1 שומרים את המאפינס בקופסה סגורה עד שבוע במקרר.
  • 2 מומלץ להגיש את המאפינס בטמפרטורת החדר או חמימים.
  • 3 במקום קוקוס טחון אפשר להשתמש בשקדים או אגוזים טחונים.

ציוד נדרש: תבנית מאפינס 12 שקעים.

שיטת ההכנה כוללת גם המסה על בן-מארי. המתכון באדיבות עלית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 34.9% 11.6% 52%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.56 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב