מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 449 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- נתחי הדג
- אמנון - 4 פילה - סה"כ (560 גרם)
- מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
- מים - לפי הצורך
- המצע מתחת לדגים
- חומוס שלם - קופסת שימורים (340 גרם)
- פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
- שום - 5 שיניים
- צ`ילי קטנים יבשים - 3-4 יחידות
- הנוזלים והתבלינים
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
- שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- מלח - כפית שטוחה
- פפריקה - 2 כפות שטוחות
- צ`ילי גרוס - כף שטוחה (6 גרם)
- כורכום - 1/2 כפית שטוחה
- רק להניח מעל
- לימון עם קליפה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (65 גרם)
- כוסברה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מי הזמין פילה מושט למנה הראשונה?
- 1 משרים את נתחי הדג עם מים ומיץ לימון סחוט למשך כשעה ומסננים היטב מנוזלים.
- 2 בסיר שטוח ורחב מפזרים את גרגירי החומוס, רצועות הפלפל האדום, השום והצ`ילי היבש החריף, ומניחים מעל את נתחי הדג.
- 3 בקערה קטנה מערבבים את המים, השמן והתבלינים. מוזגים את הנוזלים על הדגים, מניחים את הסיר על הגז (להבה בינונית), מניחים את פרוסות הלימון, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות.
- 4 מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כחצי שעה נוספת עד שרוב הנוזלים מצטמצמים. 10 דקות לפני שמכבים את הגז מפזרים את הכוסברה הקצוצה על הדגים.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי הקטנים היבשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במידה ורוצים להשתמש בחומוס יבש יש להשרות אותו כל הלילה (2 כוסות בערך) ולבשל אותו לפני במים רותחים עד שבשל.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.1% |
21% |
47.5% |
28.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב