דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 344 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שעועית לבנה -  כוסות - סה"כ (282 גרם)
    מושרית במים ללילה ומסוננת
  • שעועית אדומה -  כוסות - סה"כ (282 גרם)
    מושרית במים ללילה ומסוננת
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • עגבנייה - 4 יחידות גדולות - סה"כ (920 גרם)
    מגוררות בפומפייה
  • רסק עגבניות - קופסת פלסטיק (100 גרם)
  • פפריקה - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - כפית שטוחה
    טחון - לפי הטעם
  • קטשופ - כפית (9 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • רוטב צ`ילי חריף - כפית (5 גרם)
    לפי הטעם
  • עדשים - 1/2 כוס - סה"כ (85 גרם)
    עדשים כתומות
  • מים רותחים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שעועית אדומה ולבנה ברוטב עגבניות
תבשיל שעועית טעים ומזין
  • 1 מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית במחבת גדולה במשך כרבע שעה עד שהם מתרככים.
  • 2 מוסיפים אליהם את כל המרכיבים, מערבבים קלות ומכסים בליטר מים רותחים.
  • 3 כשרותח מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה (מערבבים מדי פעם).
  • 4 מוסיפים עוד ליטר מים רותחים, מכסים וממשיכים לבשל כשעה עד שהשעועית מתרככת.
  • 5 מגישים חם ונהנים!
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15% 4.4% 20.5% 60.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב