דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פאי תפוחים טבעוני
פאי תפוחים טבעוני פשוט מושלם
  • 1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את הקמח, הסוכר החום וכפית אחת של קינמון (בכפית השניה נשתמש עוד מעט). אם אין מיקסר בהישג יד - אפשר לערבב הכל בקערה גדולה.
  • 2 מוסיפים את קוביות המחמאה אחת-אחת ומערבבים עד שהתערובת הופכת לתערובת פירורית.
  • 3 משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ (גם בצדדים). אגב - גם תבנית של 22 ס"מ ותבנית של 26 תעבודנה באותה מידה.
  • 4 לאחר מכן שמים 3/4 מהבצק בתבנית ומצמידים אותו לתחתית ולצדדים.
  • 5 מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 6 עד שהתנור מתחמם - מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפלחים עבים יחסית. הגודל לגמרי תלוי בכם, אבל פלחים בעובי 2-3 ס"מ הם האידאל במקרה הזה.
  • 7 מסדרים את הפלחים יפה יפה בתוך התבנית כך שהצד הקעור של התפוח שוכב על צידי התבנית. ממשיכים כך על כל דפנות התבנית, ולאחר מכן מתקדמים פנימה ויוצרים מעגל פנימי של תפוחים עד שנגמר המקום. אל תפחדו לדחוף את התפוחים לתוך הבצק עם הידיים.
  • 8 מפזרים מעל כפית קינמון (שזו בעצם הכפית השנייה של הקינמון שחיכינו לה מההתחלה) וכפית חומץ, ומעל הכל מפזרים את כל הבצק שנשאר. הקפידו "להכניס" את הבצק לכל החורים בין התפוחים.
  • 9 מכניסים את העוגה לתנור לשעה ורבע או עד שהתפוחים מקבלים צבע ענברי-חום כהה. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
  • 10 מגישים עם כדור גלידה.
  • 11 הרי לכם פאי תפוחים טבעוני פשוט מושלם - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ (או בקוטר 22/26 ס"מ).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 11.9% 4.4% 79.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב