מצרכים למתכון
2 מנות/יחידות, 910 גרם למנה\יחידה (1-2 מנות (תלוי בגודל המנה))
- הכנת לב החציל
- חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
- שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- מלח - קורט
- פלפל שחור - קורט
- הירקות הצלויים
- גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
- סלק - יחידה (120 גרם)
- בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
- שומר - ראש (162 גרם)
- קולורבי - יחידה בינונית ללא קליפה (268 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שום - ראש
- מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
- שמן זית - כפית (5 מ"ל)
- גרידת לימון - כפית (3 גרם)
- רוזמרין - 2 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
- גרגירי פלפל אנגלי - 1/2 כפית
- הלאבנה, הדג ושאר המצרכים
- גבינת לאבנה 5% שומן - 3 כפות - סה"כ (60 גרם)
- מיץ לימון - 1/4 יחידה - סה"כ (8 מ"ל)
- מלח ים אטלנטי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- שמיר - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (18 גרם)
- בצל - כף-קצוץ (17 גרם)
- עגבניות שרי - 3 יחידות - סה"כ (45 גרם)
- פילה סלמון בעישון חם - יחידה אחת (מקופסא)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
שילוב מושלם של דג מעושן, לאבנה וחציל, צילום וסטיילינג: בני גם זו לטובה
- 1 "שורפים" את החציל על אש גלויה. מקררים, מקלפים אותו ומשאירים "לב" חציל נקי. לפני הגשת המנה - מחממים בגריל את "לב" החציל עם מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור.
- 2 בתבנית מסדרים את הירקות לצלייה, בוזקים מעל את המלח, הפלפל האנגלי, שמן הזית, גרידת הלימון ועלי הרוזמרין, ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
- 3 מורחים גבינת לאבנה על צלחת שטוחה (לא בצבע לבן), מעליה מניחים את "לב" החציל ומעליו מניחים את נתח הסלמון המעושן.
- 4 מעל הכל סוחטים רבע לימון, בוזקים מלח ופלפל שחור, מוסיפים בצל קצוץ ושמיר ו"סוחטים" זרעים מ- 3 עגבניות שרי מנומרות.
- 5 מגישים לצד מגוון הירקות הצלויים.
- 6 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את פילה הסלמון המעושן וגרגירי הפלפל האנגלי. המתכון באדיבות שף איתן פאר ממסעדת FISH בשיתוף מעדני מיקי. הפקה וקריאייטיב: מעין יחבס (My social). עיצוב: אסית אבנעים. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
12.9% |
12.9% |
10.2% |
64% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב