מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
בא לכם להכין טראטלטים?
- הכנת התחתית:
- 1 בקערה גדולה מערבבים את הקמח, החמאה, הסוכר החום ואבקת השקדים, עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.
- 2 מוסיפים את הביצה והמים ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד.
- 3 משטיחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתקררות לחצי שעה לפחות.
- 4 בינתיים מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
- 5 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2-3 מ"מ.
- 6 עוטפים את הדופן הפנימית של הרינגים ואת התחתית בבצק, ומחוררים על מזלג גם את הדפנות וגם את התחתית.
- 7 אופים בתנור למשך 12-13 דקות או עד שהבצק מתחיל מעט להיפרד מדפנות הרינג.
- 8 מצננים ובינתיים מתחילים להכין את הגנאש.
- הכנת גנאש הפרלינה:
- 1 בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה. כשהשמנת רתחה - שופכים אותה על השוקולד והפרלינה, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים במקרר.
- 2 כשהגנאש התקרר - שופכים אותו לתוך הרינגים ומחזירים למקרר להמשך קירור.
- הכנת הקצפת:
- 1 במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת יחד עם תמצית הוניל עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל הטארטלטים.
- 2 מקשטים בשוקולד מריר ואגוזים מעל הקצפת, ומחזירים למקרר ל- 3 שעות לפחות לפני ההגשה על מנת לתת לגנאש להתמצק מעט.
- 3 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: 8 רינגים: רוחב 4 ס"מ, אורך 12 ס"מ, גובה 2 ס"מ (רינגים אובאליים), או תבנית עגולה אחת בקוטר 18 ס"מ.
הערך התזונתי לא כולל את הפצפוצים לקישוט.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.1% |
37.5% |
8.1% |
52.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב