1 להמיס את השמרים ברבע כוס המים וכפית הסוכר ולהניח להתפחה ראשונית של כ- 3 דקות.
2 להניח את הקמח והסוכר בקערת המערבל, להוסיף את השמרים וחלק מהמים ולהתחיל במלאכת הלישה.
3 להוסיף את יתרת המים והשמן תוך כדי הלישה ולהמשיך ללוש כ- 5 דקות. לקראת סוף הלישה לשלב גם את המלח. הבצק יוצא רך מאוד ומעט דביק.
4 להעביר את הבצק אל קערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהניח להתפחה למשך כשעה. רצוי להכין את הבצק כך מראש ולאחסן לילה במקרר. בתקופת הקיץ נוח יותר לעבוד עם בצק קר.
5 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים (תלוי בגודל הפוקצ`ות), לשמן במעט שמן זית ולשטח כל חלק לעיגול (ניתן גם להניח בתבנית עגולה או להניח על תבנית עם נייר אפייה, לשמן את הידיים ולפתוח את הבצק).
6 ליצור בבצק מעין גומות ולמרוח כף גדושה של פסטו על כל פוקצ`ה. להניח על הפוקצ`ות בצל סגול ופלפל אדום חתוכים לקוביות המעורבבים עם שמן זית, מלח ופלפל שחור (אפשר להוסיף כמה פרוסות של פלפל ירוק חריף).
7 להוסיף זיתים חתוכים ולהניח להתפחה של כ- 40 דקות.
8 לטפטף שמן זית מסביב לבצק ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180-190 מעלות למשך כ- 30 דקות או עד שהפוקצ`ה מזהיבה (פוקצ`ות ללא תוספות נאפות מהר יותר).
9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן לשדרג את הפוקצ`ה גם עם קוביות גבינה מלוחה.
הערך התזונתי לא כולל את התוספות על הפוקצ`ה אלא את בצק הפוקצ`ה בלבד.