דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (13-14 לחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחמניות המבורגר
לחמניות המבורגר ביתיות
  • 1 לשים בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם השמרים והסוכר, ולערבל לפיזור אחיד של המצרכים.
  • 2 לעשות גומה בתערובת, להוסיף את הביצה והחלב ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה.
  • 3 כשמתחיל להיווצר בצק יש להוסיף את השמן ולהגביר את המהירות מעט. ללוש למשך כ- 7-8 דקות עד שמתקבל בצק אלסטי (כדאי לבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף לבצק מים ולהוסיף 1-2 כפות מים קרים במידה וכן).
  • 4 להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כ- 3 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אלסטי ומעט דביק (כשלוקחים חתיכה מהבצק ומותחים אותה - היא לא נקרעת מיד).
  • 5 להעביר את הבצק לקערה מעט משומנת ולהתפיח למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. להוריד את האוויר, ללוש כדקה ולחלק ל- 13-14 כדורים (כ- 85 גרם כל כדור).
  • 6 לכדרר את עיגולי הבצק לכדורים מהודקים ולהניח בתבנית אפייה במרווחים אחד מהשני.
  • 7 להתפיח את כדורי הבצק למשך כ- 45 דקות, להבריש בביצה טרופה ולפזר שומשום לפי הטעם.
  • 8 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15 דקות עד להשחמת הלחמניות ולצנן. מתקבלות לחמניות המבורגר מושלמות!
  • 9 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 ניתן להשתמש במים במקום בחלב (למי שרוצה גרסת פרווה או רגיש ללקטוז). יוצא טעים מאוד גם כן!
  • 2 לא הייתי מוותרת על הסוכר - המתיקות מאוד עדינה ותורמת לטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 20.7% 14.6% 64.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב