דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 24 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הצ`ורוס שמכינים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
צ`ורוס ארגנטינאי
מתכון מקורי מארגנטינה
  • 1 להביא את המים והשמן לרתיחה בסיר קטן ולכבות את האש.
  • 2 לערבל את הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערת המיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה.
  • 3 להוסיף בצורה איטית את המים הרותחים ולהמשיך במלאכת הערבול עד לקבלת בצק יציב, גמיש ומעט דביק. אם הבצק סמיך מדי - יש להוסיף 1/4 כוס מים פושרים ולערבל כחצי דקה נוספת. המרקם של הבצק צריך להיות סמיך אבל באופן שיהיה נוח לזילוף.
  • 4 להעביר חלק מהבצק שלנו אל שקית זילוף עם צנטר כוכב.
  • 5 לחתוך נייר אפייה למלבנים ולזלף עליהם רצועות מהבצק.
  • 6 לחמם את השמן היטב, להעביר בעדינות את הצ`ורוס אל השמן החם ולטגן במשך כ- 3-4 דקות משני הצדדים עד להזהבה.
  • 7 להעביר אל נייר סופג ולאחר צינון קל לגלגל בסוכר מעורבב בקינמון.
  • 8 מתקבלים צ`ורוס טעימים במיוחד!
  • 9 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 במתכוני צ`ורוס רבים עושים שימוש בביצה ולמעשה מכינים בצק רבוך. הצ`ורוס האלה ללא ביצים (מתכון מקורי מארגנטינאי). הבצק סמיך מאוד ומשתמשים במכונה (כמו עוגיות מרוקאיות) לצורך הכנת רצועות הבצק. אני הוספתי מעט יותר נוזלים וכך הבצק נוח יותר לזילוף.
  • 2 ניתן להכין את רצועות הצ`ורוס גם במכונה כמובן.
  • 3 אפשר לוותר על הקינמון אם לא אוהבים וגם לא לגלגל בסוכר כלל, אלא להגיש לצד שוקולד מומס, ריבת חלב או שוקולד נוטלה מעט מחומם.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`ורוס לאחר הטיגון. יש לטגן בכליטר שמן לטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 23.9% 8.3% 67.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב