דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם ששווה את המאמץ עבורו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל המצרכים יחד (את המים להוסיף בסוף בהדרגה). במידה והבצק קשה יש להוסיף מעט מים.
  • 2 ללוש את הבצק ביד למשך כ- 10 דקות. הבצק צריך להיות עם מרקם רך ועדין למגע. להתפיח למשך כשעה וחצי, ללוש שוב ושוב להתפיח כשעה.
  • 3 לעצב צורה של לחם או לחמניות, לפזר מעל כף קמח, להתפיח שוב עד להכפלת הנפח ולאפות את הלחם בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 25 דקות עם קערה של מים רותחים בתחתית התנור (להוציא את קערת המים מהתנור כ- 5 דקות לפני סיום האפייה).
  • 4 בנקישה על הלחם יהיה צליל חלול - זה מסמן שהוא מוכן.
  • 5 לצנן היטב לפני הפריסה. מתקבל לחם מחמצת טעים ביותר!
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המחמצת. אנא ראו מתכון נפרד להכנת מחמצת ללחם. המים מעניקים לחות ללחם כדי לשמור על הקרנצ`יות של הלחם - קשה מבחוץ ורך מבפנים. לכן, יש להוציא כ- 5 דקות לפני תום האפייה כדי שהלחם יישאר קשה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)257253
חלבונים (גרם)7.29 7.16
פחמימות (גרם)3837
מתוכן סוכרים (גרם)1.5 1.47
שומנים (גרם)8.76 8.6
מתוכם שומן רווי (גרם)0.71 0.69
נתרן (מ"ג)669.84658
סיבים תזונתיים (גרם)0.6 0.59
מים (גרם)35.9735.33
ויטמין B (מק"ג)0.290.28
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.51.48
ברזל (מ"ג)0.010.01
מגנזיום (מ"ג)0.380.37
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.170.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 16.1% 13.4% 69.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.