מצרכים למתכון
14 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
חלה קלה להכנה במיוחד לשבת
- 1 אל קערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים היבשים והסוכר, ומערבלים מעט.
- 2 מוסיפים את הביצה והשמן, ממשיכים לערבל ומוסיפים בהדרגה את המים לפי הצורך עד שמתחיל להיווצר בצק.
- 3 לקראת הסוף מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עד שנטמע בבצק.
- 4 מעבירים את הבצק אל קערה נקייה ומשומנת מעט, מכבים ומניחים בצד להתפחה של כשעה או עד להכפלת הנפח.
- 5 בוצעים 7 חתיכות מהבצק, מעצבים ללחמניות, מניחים בתבנית אפייה עגולה ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה (לא חובה, תלוי בבצק).
- 6 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל ממגוון הציפויים.
- 7 מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד להזהבה (תלוי בסוג התנור).
- 8 שבת שלום חברים
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מיקסר.
הציפויים לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.2% |
14.3% |
13.5% |
71% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב