דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסהרונים)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סהרוני סמבוסק גבינה
אוהבים סמבוסק גבינה?
  • 1 מניחים קילו קמח בקערה, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  • 2 ממיסים את החמאה ומוסיפים לתערובת הקמח והשמרים.
  • 3 מוסיפים את השמן והמלח, לשים לבצק, מוסיפים מים פושרים בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש ומכסים את הבצק ומניחים להתפחה כשעה.
  • 4 מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות ומוסיפים את הביצה, הקמח והמלח ומערבבים.
  • 5 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 6 מרדדים את הבצק למשטח דק ויוצרים עיגולים (אפשר לחתוך בעזרת כוס למי שאין מכשיר חיתוך עגול).
  • 7 מניחים מעט מן המלית בכל עיגול, מקפלים לשניים (נוצר סהרון בצורת חצי עיגול) ומהדקים עם מזלג את הסגירה (יוצרים פסים לכל האורך הן לנוי והן למניעת פתיחת הבצק).
  • 8 מושחים את סהרוני הסמבוסק בביצה טרופה בעזרת מברשת ומפזרים שומשום מעל.
  • 9 אופים במשך כ- 20 דקות או עד שהסמבוסק מזהיבים (יש לשים לב שהסמבוסק לא מתייבשים).
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינת פטה או גבינת עיזים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 21.4% 18.3% 59.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב