דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 607 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הירקות
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    בלאדי
  • מלח - כף שטוחה
    להשריה על החציל
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    אפשר בצבעים שונים
  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    מפורקת לפרחים
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    מומלץ בצבעים שונים
  • בטטה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (626 גרם)
  • הרוטב
  • שום - 3 שיניים
    כתוש
  • סילאן טהור - 1/4 כוס - סה"כ (86 גרם)
  • רוטב סויה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • רוטב צ`ילי מתוק - 3 כפות - סה"כ (72 גרם)
    או חריף
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • אורגנו מיובש - כפית שטוחה (1 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ירקות צלויים בתנור שכולם אוהבים
התוספת הכי טעימה לארוחה
  • 1 לפזר מעט מלח על החציל הבלאדי ולהניח במסננת לחצי שעה. לשטוף ולייבש בנייר סופג. בינתיים, את פרחי הכרובית להשרות במים רותחים ולסנן.
  • 2 לפרוס את כל הירקות לחתיכות עבות.
  • 3 לערבב היטב בקערה את כל מצרכי הרוטב, למזוג מעל הירקות ולערבב בעדינות כך שכל הירקות יכוסו ברוטב.
  • 4 להניח את כל הירקות בשתי תבניות עם נייר אפייה (כדי שלא יהיו אחד על השני). להניח מעל נייר אפייה ומעל נייר כסף.
  • 5 לצלות את הירקות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה (על גריל עליון). להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עד להשחמה קלה (אני אופה בטורבו את האפייה הראשונה ומחליפה בין התבניות).
  • 6 לשמור את הירקות בכלי סגור לאחר שהתקררו.
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.3% 20% 8.3% 59.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב