דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ירקות צלויים בתנור שכולם אוהבים
ירקות צלויים בתנור שכולם אוהבים
ירקות צלויים בתנור שכולם אוהבים
התוספת הכי טעימה לארוחה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 607 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לפזר מעט מלח על החציל הבלאדי ולהניח במסננת לחצי שעה. לשטוף ולייבש בנייר סופג. בינתיים, את פרחי הכרובית להשרות במים רותחים ולסנן.
  • 2 לפרוס את כל הירקות לחתיכות עבות.
  • 3 לערבב היטב בקערה את כל מצרכי הרוטב, למזוג מעל הירקות ולערבב בעדינות כך שכל הירקות יכוסו ברוטב.
  • 4 להניח את כל הירקות בשתי תבניות עם נייר אפייה (כדי שלא יהיו אחד על השני). להניח מעל נייר אפייה ומעל נייר כסף.
  • 5 לצלות את הירקות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה (על גריל עליון). להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עד להשחמה קלה (אני אופה בטורבו את האפייה הראשונה ומחליפה בין התבניות).
  • 6 לשמור את הירקות בכלי סגור לאחר שהתקררו.
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)42971
חלבונים (גרם)8.3 1.37
פחמימות (גרם)5910
מתוכן סוכרים (גרם)26.38 4.35
שומנים (גרם)20.02 3.3
מתוכם שומן רווי (גרם)3.08 0.51
נתרן (מ"ג)2,391394.24
סיבים תזונתיים (גרם)12.3 2.03
מים (גרם)489.0280.63
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,417233.71
ויטמין B (מ"ג)6.181.02
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.04
ויטמין B3 (מ"ג)2.740.45
ויטמין B5 (מ"ג)1.910.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.870.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)130.0121.44
ויטמין C (מ"ג)210.9534.78
ויטמין E (מ"ג)3.090.51
ויטמין K (מק"ג)44.597.35
סידן (מ"ג)114.8918.94
ברזל (מ"ג)2.430.4
מגנזיום (מ"ג)72.9612.03
זרחן (מ"ג)164.5627.13
אבץ (מ"ג)1.120.19
אשלגן (מ"ג)974.04160.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.750.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.40.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.3% 20% 8.3% 59.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.