דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוקפץ תאילנדי שווה במיוחד

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 379 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, לא כשרכשרות
  • 1 הכנה מוקדמת: לחלוט את פרחי הברוקולי כ- 3 דקות במים רותחים, ולהשרות את שבבי האורז במים חמים למשך כ- 40 דקות (לערבב מדי פעם למניעת הידבקות).
  • 2 לספוג היטב את הטופו מנוזלים (למען ספיגת טעמים טובה יותר), לפרוס לרצועות, להשרות בסויה, להקפיץ בווק לוהט עם השמן עד להזהבה ולהניח בצד.
  • 3 להוסיף לווק את השום, לטגן כמה שניות ואז להוסיף את הבאק צ`וי החתוך. להסיט אותו לצד המחבת ולצרף גם את הביצים. לקשקש אותן מעט ואז להוסיף פנימה גם את שבבי האורז.
  • 4 לערבב, להוסיף את הרוטב והסוכר, ולהקפיץ כדקה. ניתן לאטריות להישרף מתחתית הווק - זה חלק מהקסם של המנה!
  • 5 להוסיף את הברוקולי והסויה הכהה, להקפיץ כדקה נוספת, להחזיר פנימה את הטופו, לערבב ערבוב סופי ולהגיש.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי של כולל את ההכנה המוקדמת של שבבי האורז. כדי לטבען את המנה ו/או לטובת שומרי הכשרות: אפשר להחליף את רוטב הצדפות ברוטב שנקרא "הוי סטיר" או "רוטב פטריות". כמובן שהטעם לא זהה אבל זה התחליף המקובל... ואפשר לוותר על הביצה. כדי להכין עם בשר (ממליצה על סינטה או פילה בקר): לפרוס לפרוסות דקיקות כנגד הסיבים, להשרות בסויה ולצרוב טיפונת לפני ההקפצה. להוסיף סופית לקראת סוף ההקפצה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דנה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)552146
חלבונים (גרם)25.21 6.65
פחמימות (גרם)8623
מתוכן סוכרים (גרם)12.36 3.26
שומנים (גרם)12.68 3.34
מתוכם שומן רווי (גרם)2.42 0.64
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020
כולסטרול (מ"ג)168.64 44.5
נתרן (מ"ג)2,055542.25
סיבים תזונתיים (גרם)6.04 1.59
מים (גרם)186.2549.14
ויטמין A (מק"ג)220.1958.1
ויטמין B (מ"ג)3.921.03
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.40.11
ויטמין B3 (מ"ג)1.220.32
ויטמין B5 (מ"ג)1.510.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.50.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)165.4143.64
ויטמין B12 (מק"ג)0.490.13
ויטמין C (מ"ג)86.5822.84
ויטמין D (מק"ג)0.930.25
ויטמין E (מ"ג)2.220.59
ויטמין K (מק"ג)175.8646.4
סידן (מ"ג)260.3468.69
ברזל (מ"ג)2.170.57
מגנזיום (מ"ג)48.1412.7
זרחן (מ"ג)195.1151.48
אבץ (מ"ג)1.30.34
אשלגן (מ"ג)571.63150.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.120.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.80.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.720.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.590.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 9.7% 19.4% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.