מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 153 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)
- הבצק
- שמרים יבשים - 1½ כפות - סה"כ (17 גרם)
- סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
- מים - כוס (240 מ"ל)
- ביצה - 2 Large
- סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
- חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
- סוכר וניל - אריזת נייר (10 גרם)
- וודקה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
- מים - כוס (240 מ"ל)
- מלח - 1/4 כפית שטוחה
- שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- השמן לטיגון
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- קרם הפטיסייר
- חלמון ביצה - 4 יחידות - סה"כ (72 גרם)
- סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
- סוכר וניל - 2 אריזות נייר - סה"כ (20 גרם)
- קמח לבן - 3 כפות שטוחות - סה"כ (36 גרם)
- קורנפלור - כף (9 גרם)
- חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
- חלב - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
הסופגניות הכי טעימות בעולם
- הכנת הבצק:
- 1 לערבב היטב בקערה את השמרים היבשים, הסוכר וכוס המים הפושרים, ולהמתין כ- 10 דקות.
- 2 להוסיף את הביצים, הסוכר, החמאה המומסת, סוכר הוניל, הוודקה והשמן, ולהמשיך לערבל.
- 3 להוסיף את הקמח בהדרגה וכל פעם להוסיף גם עוד מים פושרים (בערך כוס כוס). ללוש היטב לבצק רך וממש מעט דביק. להוסיף את המלח וללוש עוד כ- 2 דקות נוספות. למזוג מעל הבצק 2 כפות שמן, לעגל לכדור יפה בקערה, לכסות בניילון נצמד ולהניח להתפחה למשך כשעה.
- 4 להוריד את נפח הבצק, ללוש מעט ושוב להתפיח כשעה.
- 5 להוריד שוב את נפח הבצק ולחלק אותו ל- 20 כדורים שווים.
- 6 לעגל את הכדורים עם הידיים ובעזרת מעט קמח, ולהניח על משטח מקומח. כך לסיים עם כל הכדורים.
- הכנת קרם הפטיסייר:
- 1 לערבב הכל ביחד חוץ מהחמאה והחלב.
- 2 להביא את החלב לרתיחה.
- 3 למזוג כל פעם קצת מהחלב אל תערובת החלמונים כדי להשוות טמפרטורה (עד כוס חלב).
- 4 להחזיר הכל לסיר, לבשל ולבחוש עד שהתערובת מסמיכה ונותרות בועות רתיחה. להסיר מהאש, להוסיף את החמאה ולערבב היטב.
- 5 לעטוף בניילון נצמד שייגע בקרם כדי שלא ייווצר קרום כשהתערובת מתקררת. כשהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר להניח במקרר ולקרר היטב. לפני השימוש לערבב היטב - הקרם חייב להיות קר לפני המילוי.
- הכנת הסופגניות:
- 1 לפתוח מעט עם הידיים את הכדור הראשון, להניח במרכז כף מקרם הפטיסייר, לאסוף את הקצוות כך שנוצר מעין שק, להדק היטב, להפוך בזהירות ולהניח על משטח מקומח על הסגירה. כך להכין את כל הכדורים.
- 2 לשטח מעט את הסופגניות הממולאות ולהניח בצד כ- 10 דקות.
- 3 לחמם את השמן בסיר לחום שאינו גבוה מדי (זה חשוב מאוד - לא על אש גבוהה). לזרוק לשמן חתיכות גזר על מנת למנוע השחרה ולהתחיל לטגן את הסופגניה הראשונה.
- 4 להפוך מדי פעם ולטגן משני הצדדים עד שמוכן. להניח על נייר סופג ורק כשהסופגניות פושרות לפדר באבקת סוכר.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק לסופגניות.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
21.9% |
10.9% |
67.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב