דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ממרח חומוס בטטה
ממרח טבעוני מדליק, מקורי ומיוחד, צילום וכלי קרמיקה: אורלי פיטל
  • 1 לחורר מעט את הבטטה באמצעות מזלג, ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כחצי שעה או עד לריכוך. לצנן מעט.
  • 2 במקביל, להוסיף את שאר המצרכים (מלבד המים) אל מעבד המזון ולטחון עד לקבלת ממרח חומוס חלק (שימו לב: כמות גרגירי החומוס, 2 כוסות, הינה לאחר בישול).
  • 3 להוסיף את המים בהדרגה (רק אם יש צורך וזה יעזור למלאכת הטחינה).
  • 4 לחצות את הבטטות האפויות והמצוננות לשני חצאים, להוציא באמצעות כף את תוכן הבטטה ולהוסיף אל מעבד המזון. לטחון בפולסים קצרים עד להיטמעות בתערובת ולאיחוד המצרכים (להימנע מטחינת יתר כדי לא לקבל בסופו של דבר מחית נוזלית - רק כמה שניות).
  • 5 לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך. ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר למשך 2-3 ימים.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול ואפייה. זמן ההכנה אינו כולל את זמן בישול גרגירי החומוס וזמן אפיית הבטטה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.9% 33.1% 11.8% 44.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.73 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב