דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 453 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הסלט
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • כרוב לבן - רבע יחידה קטנה (296.5 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    כולל העלים
  • קולורבי - יחידה בינונית ללא קליפה (268 גרם)
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    קטניה מבושלת (מש/עדשים/חומוס)
  • כוסמת - כוס (200 גרם)
    דגן מבושל (אורז/קינואה/כוסמת)
  • הרוטב
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    איכותי
  • מיץ תפוזים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    אם רוצים אפשר יותר
  • סירופ מייפל - כף (15 גרם)
    טהור (אפשר גם סילאן או אגבה)
  • חרדל - 1/2 כפית - סה"כ (4 גרם)
    איכותי

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט ירקות שורש עם קטניות ודגנים
סלט טבעוני בריא, צילום: עדי כהן סימן טוב
  • 1 להניח בקערה את העדשים והכוסמת (הכמות הינה למאכלים מבושלים).
  • 2 לחתוך את כל הירקות לגפרורים ולהניח בקערה.
  • 3 לשקשק את כל מצרכי הרוטב בצנצנת זכוכית אטומה עד לקבלת רוטב חלק. לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.
  • 4 למזוג את הרוטב על הירקות בקערה ולערבב היטב.
  • 5 להגיש ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.6% 30.8% 9.9% 45.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.73 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב