דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 244 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ממרח שעועית לימה טבעוני
ממרח שעועית בריא וטעים, צילום וכלי קרמיקה: אורלי פיטל
  • 1 להשרות את השעועית במים למשך כ- 24 שעות.
  • 2 לבשל בסיר מכוסה את השעועית המושרית בהרבה מים למשך כ- 2-3 שעות (ניתן גם להשתמש בסיר לחץ). המטרה היא להגיע למרקם רך מאוד. לא לשכוח - לשמור 1/2 כוס ממי הבישול (אולי נצטרך אותם בהמשך). בנוסף, לשמור בצד גם כ- 1/2 כוס מהשעועית לקישוט בסוף.
  • 3 לטחון את כל המצרכים (מלבד מי הבישול ששמרנו בצד) במעבד המזון עד שמתקבל ממרח חלק. במידת הצורך להוסיף את מי בישול השעועית, לטעום ולתקן תיבול.
  • 4 להגיש את הממרח בתוספת השעועית השלמה ששמרנו בצד, ולקשט בשמן זית וצנוברים. ניתן לאחסן בקופסא/צנצנת סגורה במקרר למשך 2-3 ימים. מתקבל ממרח שעועית לימה פשוט מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את קישוט שמן הזית והצנוברים. שיטת ההכנה כוללת גם השריה ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.6% 24.7% 20.9% 41.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב