דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח שעועית בריא וטעים, צילום וכלי קרמיקה: אורלי פיטל

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 244 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את השעועית במים למשך כ- 24 שעות.
  • 2 לבשל בסיר מכוסה את השעועית המושרית בהרבה מים למשך כ- 2-3 שעות (ניתן גם להשתמש בסיר לחץ). המטרה היא להגיע למרקם רך מאוד. לא לשכוח - לשמור 1/2 כוס ממי הבישול (אולי נצטרך אותם בהמשך). בנוסף, לשמור בצד גם כ- 1/2 כוס מהשעועית לקישוט בסוף.
  • 3 לטחון את כל המצרכים (מלבד מי הבישול ששמרנו בצד) במעבד המזון עד שמתקבל ממרח חלק. במידת הצורך להוסיף את מי בישול השעועית, לטעום ולתקן תיבול.
  • 4 להגיש את הממרח בתוספת השעועית השלמה ששמרנו בצד, ולקשט בשמן זית וצנוברים. ניתן לאחסן בקופסא/צנצנת סגורה במקרר למשך 2-3 ימים. מתקבל ממרח שעועית לימה פשוט מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את קישוט שמן הזית והצנוברים. שיטת ההכנה כוללת גם השריה ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדי כהן סימן טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)495203
חלבונים (גרם)22.16 9.08
פחמימות (גרם)4418
מתוכן סוכרים (גרם)5.8 2.38
שומנים (גרם)26.27 10.77
מתוכם שומן רווי (גרם)4.23 1.73
נתרן (מ"ג)921.65377.72
סיבים תזונתיים (גרם)13.34 5.47
מים (גרם)144.8359.35
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.040.02
ויטמין B (מ"ג)2.61.06
ויטמין B1 (מ"ג)0.310.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.830.34
ויטמין B5 (מ"ג)0.830.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)158.6765.03
ויטמין C (מ"ג)5.982.45
ויטמין E (מ"ג)0.360.15
ויטמין K (מק"ג)4.231.73
סידן (מ"ג)76.6831.43
ברזל (מ"ג)4.641.9
מגנזיום (מ"ג)82.9734.01
זרחן (מ"ג)215.4788.31
אבץ (מ"ג)1.840.75
אשלגן (מ"ג)985.28403.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.6% 24.7% 20.9% 41.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.