דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 56 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (12 מנות לעוגה))

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
  • סוכר וניל - 2 אריזות נייר - סה"כ (20 גרם)
  • מלח - קורט
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    רכה (או מחמאה)
  • ביצה - Large
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    פושרים (להוסיף עוד לפי הצורך)
  • למריחה
  • ביצה - Large
    טרופה
  • המילוי
  • נוטלה - 4 כפות - סה"כ (188 גרם)
    גדושות (אפשר ממרח שוקולד אחר)
  • הציפוי
  • ריבת תות שדה - 2 כפות - סה"כ (60 גרם)
    דלילה (כל טעם שאוהבים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שמרים קלה להכנה במילוי שוקולד
הכי קלאסית לסופ"ש מפנק
  • 1 להניח בקערה את כל מצרכי הבצק ללוש בידיים משומנות כ- 5 דקות. אפשר להוסיף מים בהדרגה לפי הצורך, לכסות ולהתפיח כשעה (ניתן כמובן ללוש גם במיקסר). שוב ללוש כמה דקות ולהניח בצד למנוחה של כ- 10 דקות נוספות.
  • 2 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים, כל חלק לרדד לעלה מלבני, למרוח כף שוקולד למריחה על כל עלה, לגלגל לגליל ארוך, לקחת שני גלילים, לקלוע צמה ולהניח בזהירות בתוך תבנית מאורכת ומשומנת (כך להכין גם את שני הגלילים הנוספים).
  • 3 למרוח ביצה טרופה על שתי העוגות, לכסות ושוב להתפיח כחצי שעה.
  • 4 לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד להשחמה.
  • 5 להוציא מהתנור ולמרוח ריבה על כל עוגה בעודה חמה.
  • 6 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 18.7% 9.9% 71.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב