דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 422 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
טאבולה קינואה ועדשים שחורות
סלט טאבולה קצת אחר
  • 1 בוררים את העדשים השחורות, מבשלים בקלחת עם 3 כוסות מים בתוספת עלי דפנה, בצל ושום, עד שהעדשים מתרככות, אך לא מתפוררות (כחצי שעה, יש להגיע לרמת אל דנטה). מצננים במי הבישול עם הכל, כשהתקרר מוציאים את הירקות ועלי הדפנה, ומסננים מנוזלים.
  • 2 קולים את השקדים כמה דקות על מחבת יבשה, מערבבים אל תוך העדשים עם כף מייפל, מתבלים במלח ובפלפל שחור.
  • 3 מבשלים את הקינואה ב- 1.75 כוסות מים רותחים עם המלח, כשהמים רותחים מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות עד שהקינואה מתרככת. מכבים את הלהבה, משאירים מכוסה 10 דקות נוספות, אחר כך מפרידים במזלג כדי לאוורר את התבשיל.
  • 4 שוטפים וקוצצים דק את הפטרוזיליה, העירית, הנענע והעגבניות, ומערבבים עם הקינואה שהצטננה.
  • 5 מתבלים בשמן הזית, מיץ הלימון, השום והפלפל השחור, מערבבים עם שני מזלגות לקבלת מרקם אוורירי.
  • 6 כשהכל מוכן מכינים צ`יק צ`ק רוטב טחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם ממרח הלימון הכבוש והמים, עד לקבלת רוטב דליל מהרגיל. מוסיפים לרוטב את הדבש, השום, המלח והפלפל השחור.
  • 7 להגשה: עורמים מנת קינואה בקערה, מעליה מסדרים שפיץ מהעדשים השחורות, יוצקים סביב רוטב טחינה. מזלפים מעל שמן זית וסוחטים טיפת לימון לרעננות.
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 33.7% 13.8% 42.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.72 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב