דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 1.2 ק"ג למנה\יחידה

  • תפוח אדמה - 8 יחידות בינוניות - סה"כ (1.35 ק"ג)
  • בטטה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (756 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
  • קישוא - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.09 ק"ג)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • מים - 4 כוסות גדולות - סה"כ (2 ליטר)
  • שמן קנולה - 1/2 כוס קטנה - סה"כ (100 מ"ל)
  • תימין - 20 גבעולים - סה"כ (20 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ירקות מבושלים בתנור
  • 1 מרתיחים מים בסיר עמוק ומוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות.
  • 2 מורידים מהאש ומקלפים את הקליפה.
  • 3 חותכים לקוביות גדולות את כל הירקות ומניחים בתבנית.
  • 4 מערבבים שמן, מלח, עלי טימין מ- 20 גבעולים ופלפל שחור.
  • 5 שופכים על כל הירקות ומעסים עם הידיים.
  • 6 מכסים בנייר כסף ודוקרים עם מזלג כדי לעשות חורים.
  • 7 מחממים תנור ל- 250 מעלות ואופים במשך שעה.
  • 8 לאחר שעה מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות כדי לקבל מרקם קריספי.
  • 9 בתיאבון!
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן לצמצם את השמן לרבע כוס וברבע השני להוסיף מים.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.6% 14.9% 7.6% 67.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב