דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 381 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק חרירה טבעוני
מרק טבעוני טעים ומזין
  • 1 משרים את גרגירי החומוס והעדשים הירוקות במים למשך לילה (בנפרד).
  • 2 מקלפים וקוצצים דק את הבצלים ושורש הסלרי, ומטגנים בסיר עמוק (4-5 ליטר) בשמן הזית.
  • 3 קוצצים היטב את צרור עלי הסלרי והפטרוזיליה, מוסיפים לסיר (כולל הגבעולים) ומבשלים למשך מספר דקות תוך כדי ערבוב.
  • 4 קוצצים את העגבניות לגודל בינוני, ומוסיפים אותן לסיר ביחד עם הקטניות המסוננות וכל התבלינים (מלבד המלח).
  • 5 מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ועוד 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה למשך כשעה עד לריכוך.
  • 6 מוסיפים את מיץ הלימון והמלח, מתקנים תיבול ומגישים. מתקבל מרק חרירה טבעוני פשוט מושלם ליום חורפי קר.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר של 4-5 ליטר.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.4% 8.5% 17.9% 54.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב