דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 250 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הקציצות
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    מבושלות (ירוקות או שחורות)
  • שיבולת שועל (קוואקר) -  כוסות - סה"כ (188 גרם)
    שיבולת שועל דקה
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    כל סוג שאוהבים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    מקולף
  • רוטב סויה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות
  • בהרט - כף שטוחה
    או ראס אל חנות
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    בהתאם לטעם ורק במידת הצורך
  • קמח עדשים אדומות - 1/2 כוס - סה"כ (78 גרם)
    או פירורי לחם ללא גלוטן
  • הרוטב
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות בינוניות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    מקולף וחתוך לקוביות בינוניות
  • קרם קוקוס - כוס (240 מ"ל)
  • מים -  כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
    1-1.5 כוסות
  • אבקת קארי - כף שטוחה (6 גרם)
    הודי
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
    0.5-1 כפית (לפי הטעם)
  • הקישוט
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
    קצוצה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות עדשים ופטריות טבעוניות
קציצות טבעוניות ברוטב קרם קוקוס וקארי
  • 1 מוסיפים את כל מצרכי הקציצות אל מעבד המזון וטוחנים עד לקבלת תערובת דביקה ונוחה ליצירת קציצות. מומלץ לטעום מעט מהעיסה ולתקן טעמים במידת הצורך (מליחות).
  • 2 יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של כדור גולף, מניחים על גבי תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהקציצות מתייבשות ומתייצבות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד להצטנן ולהתייצב (זה חשוב לפני שמוסיפים אותן לרוטב מאוחר יותר).
  • 3 בזמן אפיית הקציצות - מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הירקות החתוכים, מערבבים ומוסיפים את אבקת הקארי. מטגנים מספר שניות כדי שהתבלין יעצים את הארומה שלו, אך יש להיזהר שלא יישרף.
  • 4 מוסיפים מים לכיסוי הירקות ומבשלים במשך כ- 15 דקות על אש נמוכה-בינונית ומכסה סגור עד לריכוך הירקות. במידת הצורך מוסיפים עוד מים כדי שהירקות לא יישרפו.
  • 5 מוסיפים את קרם הקוקוס וממשיכים לבשל כ- 2 דקות נוספות.
  • 6 מרסקים את הירקות בסיר באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת קרם חלק. במידה והרוטב יוצא סמיך מאוד אז מדללים במעט מים או ציר ירקות.
  • 7 מניחים את הקציצות המצוננות והמיובשות (חשוב כדי שלא תתפרקנה) ברוטב ומגישים מיד (אין צורך לבשל אותן ברוטב). מומלץ להגיש עם אורז לבן או אטריות רחבות.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה, טיגון ואפייה. שימו לב: יש הבדל משמעותי בין קארי תאילנדי המגיע במשחה לבין קארי הודי המגיע באבקה, שניהם יתאימו כאן מאוד, אך הטעמים שונים לגמרי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.4% 14.9% 16.2% 58.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב