מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה
- תערובת המלון
- מלון - 1½ גדלים ממוצעים - סה"כ (1.05 ק"ג)
- מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
- תערובת החלב והדבש
- חלב - כוס (240 מ"ל)
- מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- דבש - כף (22 גרם)
- סוכר - 3/4 כוס - סה"כ (134 גרם)
- מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
- השמנת המוקצפת
- שמנת מתוקה 38% - בקבוקון פלסטיק (250 מ"ל)
- אבקת סוכר - 2 כפות - סה"כ (32 גרם)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
- 1 חותכים את המלון (1 ק"ג מלון) לקוביות גסות וטוחנים במעבד מזון עם מיץ הלימון עד לקבלת מחית חלקה ללא גושים.
- 2 בסיר מחממים את החלב, המים, הדבש, הסוכר ומיץ הלימון עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתערובת מקבלת צבע קרמלי בהיר (כ- 15-20 דקות).
- 3 יוצקים את התערובת החמה לקערת מעבד המזון עם המלון, ומעבדים כמה שניות לאיחוד החומרים ועד שקערת המעבד מתקררת.
- 4 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת כף אחר כף לתערובת המלון ומערבבים בעדינות עד לאיחוד התערובות. אם קשה לאחד את התערובות ניתן להיעזר במיקסר לערבול קל מאוד.
- 5 מקפיאים את התערובת בתבנית למשך הלילה. למחרת שוברים את התערובת הקפואה לחתיכות גסות באמצעות מזלג, טוחנים במעבד את חתיכות התערובת הקפואה עד שהיא מתרככת, מחזירים להקפאה ונהנים משרבט מלון מפנק.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להוסיף חופן נענע טריה ולטחון אותה עם המלון.
ציוד נדרש: מעבד מזון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.2% |
24.4% |
5.1% |
68.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב