דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את המלון (1 ק"ג מלון) לקוביות גסות וטוחנים במעבד מזון עם מיץ הלימון עד לקבלת מחית חלקה ללא גושים.
  • 2 בסיר מחממים את החלב, המים, הדבש, הסוכר ומיץ הלימון עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתערובת מקבלת צבע קרמלי בהיר (כ- 15-20 דקות).
  • 3 יוצקים את התערובת החמה לקערת מעבד המזון עם המלון, ומעבדים כמה שניות לאיחוד החומרים ועד שקערת המעבד מתקררת.
  • 4 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת כף אחר כף לתערובת המלון ומערבבים בעדינות עד לאיחוד התערובות. אם קשה לאחד את התערובות ניתן להיעזר במיקסר לערבול קל מאוד.
  • 5 מקפיאים את התערובת בתבנית למשך הלילה. למחרת שוברים את התערובת הקפואה לחתיכות גסות באמצעות מזלג, טוחנים במעבד את חתיכות התערובת הקפואה עד שהיא מתרככת, מחזירים להקפאה ונהנים משרבט מלון מפנק.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף חופן נענע טריה ולטחון אותה עם המלון.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של טל אברזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)177117
חלבונים (גרם)1.8 1.2
פחמימות (גרם)2416
מתוכן סוכרים (גרם)21.96 14.58
שומנים (גרם)8.69 5.76
מתוכם שומן רווי (גרם)0.4 0.26
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.02
כולסטרול (מ"ג)29.51 19.59
נתרן (מ"ג)30.7820.43
סיבים תזונתיים (גרם)0.8 0.53
מים (גרם)85.7156.89
ויטמין A (מק"ג)147.8998.16
ויטמין B (מ"ג)0.880.58
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.650.43
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.6312.36
ויטמין C (מ"ג)32.8921.83
ויטמין E (מ"ג)0.050.03
ויטמין K (מק"ג)2.191.45
סידן (מ"ג)41.9327.83
ברזל (מ"ג)0.190.13
מגנזיום (מ"ג)10.697.09
זרחן (מ"ג)13.38.83
אבץ (מ"ג)0.160.11
אשלגן (מ"ג)236.92157.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 24.4% 5.1% 68.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.