דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 517 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט עדשים שחורות ובטטות
סלט מושלם לארוחת הערב שלכם, צילום: שרון אונגר
  • 1 מקלפים את הבטטות, חותכים אותן לקוביות, מזלפים מעל את שמן הזית, המלח והפלפל השחור, מערבבים היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות עד שהן מתרככות. מצננים מעט (חשוב לא לערבב לאחר מכן את הבטטות עם שאר מצרכי הסלט בעודן חמות אחרת הן תתפרקנה/תימעכנה.
  • 2 בינתיים מניחים את העדשים השחורות בסיר מלא מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 25 דקות. מסננים אם צריך.
  • 3 מערבבים את כל מצרכי הרוטב ביחד.
  • 4 מוזגים את הרוטב על העדשים השחורות המבושלות, מוסיפים את שאר מצרכי הסלט ומערבבים בעדינות עם קוביות הבטטה.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 15.2% 11.7% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב