דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 230 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    רותחים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    מגורדים במגרדת
  • צימוקים - חופן (38 גרם)
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז עם גזר וצימוקים
אורז טעים שגם ילדים אוהבים מאוד, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 להניח את האורז בקערה ולהשרות במים למשך כחצי שעה.
  • 2 לסנן את המים ולשטוף את האורז עוד מספר פעמים עד שרואים את המים בקערה נקיים וצלולים. להניח את האורז במסננת ולהניח עד שכל המים מסוננים.
  • 3 לגרד דק את הגזרים המקולפים במגרדת.
  • 4 לחמם את השמן בסיר ולטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
  • 5 להוסיף את הגזרים המגורדים ולהמשיך לטגן מעט תוך כדי ערבוב.
  • 6 להוסיף את האורז השטוף והמסונן, לערבב מעט ולהמשיך לטגן מספר דקות.
  • 6 להוסיף את הצימוקים, המלח והפלפל השחור, לערבב מעט ולמזוג לסיר את המים הרותחים.
  • 7 להנמיך את הלהבה ולבשל מכוסה במשך כ- 20 דקות או עד שהאורז מוכן. בעזרת מזלג לאוורר את האורז בסיר ולהניח בצד מעט ללא המכסה. מתקבל סיר אורז מושלם בתוספת גזר וצימוקים.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר אורז.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 13.9% 7.7% 73.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב