דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 666 גרם למנה\יחידה (סה"כ 2 חלות)

  • הבצק
  • קמח לחם - 500 גרם
    מנופה
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • מים - 250 מ"ל
    פושרים
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - כף שטוחה
  • הבצלים והשום קונפי
  • בצל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (250 גרם)
    אחד לבן והשני סגול
  • שום - ראש
    מפורק לשיניים שלמות ומקולפות
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • תימין - 2 גבעול - סה"כ (2 גרם)
    עלים בלבד

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלת שום קונפי ובצל בשמן זית
אחת החלות הטעימות שתכינו
  • 1 במיקסר עם וו לישה לערבב מעט את הקמח, השמרים והסוכר.
  • 2 להוסיף בהדרגה את המים הפושרים, לערבל במשך כ- 5 דקות ולהוסיף את השמן והמלח. להמשיך לערבל מעט ולהניח להתפחה של כ- 40 דקות או עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחלק את הבצק ל- 2 חלקים, לכדרר כל חלק בצק ולהניח בצד כ- 5 דקות.
  • 4 לחלק כל כדור ל- 3 רצועות ולקלוע צמה עגולה או כל צורה אחרת שאוהבים. להניח להתפחה למשך כ- 30 דקות נוספות.
  • 5 בזמן שהחלות תופחות יש לחתוך בצל סגול ולבן לרבעים ולפרק לחתיכות. בנוסף, יש לקלוף את שיני השום (או לחילופין למי שיש שום קונפי אז לדלג על השלב הזה), למזוג למחבת שמן זית, מלח ופלפל שחור, להוסיף עלי תימין לפי הטעם ולבשל על אש נמוכה למשך כ- 20 דקות.
  • 6 למרוח את החלות עם שמן הזית שבמחבת, לקשט אותן בשיני השום ובבצלים ולאפות בתנור במשך כ- 30-40 דקות בחום של 180 מעלות. כשהחלות יוצאות מהתנור יש להעביר אותן לרשת ולהבריש בשמן זית שנשאר במחבת.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 24.4% 8.8% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב