דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצק הפילו
  • פילו - קופסת קרטון (500 גרם)
    מופשר במקרר או על השיש
  • שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
    לשימון העלים
  • הכרישה המטוגנת
  • כרישה - 3 גודל ממוצע - סה"כ (600 גרם)
    גדולות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • קרם הקשיו
  • אגוזי קשיו - 1/4 כוס - סה"כ (35 גרם)
    טבעיים
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
    סחוט טרי
  • שום - שן
    קטנה
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • לפיזור מעל
  • שומשום - חופן (16 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידת כרישה יוונית טבעונית
אין על הפשטידה הטבעונית הזאת!
  • 1 שוטפים היטב את הכרישות ופורסים אותן לעיגולים דקים.
  • 2 ממחמים את שמן הזית במחבת על אש גבוהה ומאדים את עיגולי הכרישה עד לריכוך ושקיפות (מתבלים תוך כדי במלח ובפלפל שחור, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים למחבת).
  • 3 טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי קרם הקשיו עד לקבלת מרקם של יוגורט.
  • 4 מערבבים היטב את קרם הקשיו ביחד עם הכרישה המטוגנת.
  • 5 משמנים תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ במעט שמן זית, פורסים עליה 2 עלי פילו מופשרים ומשמנים את עלה הפילו העליון. חוזרים על הפעולה עם 2 עלי פילו נוספים (לא לשכוח לשמן את העלה העליון) ופורסים עוד 2 עלי פילו אחרונים (הפעם לא משמנים את העלה העליון).
  • 6 יוצקים את מילוי הכרישה והקשיו על הבצק ומיישרים. מכסים את המילוי עם 2 עלי פילו נוספים, משמנים את העלה העליון, פורסים 2 עלים נוספים ומשמנים גם אותם.
  • 7 מהדקים את העלים מכל הקצוות (בעדינות), מרימים את הקצוות הפרוסים ומהדקים בתנועה סיבובית ליצירת סגירה ואיטום. משמנים את הקצוות ומפזרים מעל שומשום לבן או שחור לפי הטעם.
  • 8 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 50 דקות או עד להשחמה. מתקבלת פשטידת כרישה טבעונית פשוט מושלמת!
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה וטיגון/אידוי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 18.5% 11% 69.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב