דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 32 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי העיגולים שחותכים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
רולדת אנרגיה מתמרים ואגוזים
מרכיבים שנותנים לכם המון אנרגיה
  • 1 לקצוץ מראש את אגוזי הלוז, אגוזי המלך והפיסטוקים.
  • 2 לבשל בקלחת את מחית התמרים ביחד עם הדבש עד לריכוך העיסה, להוסיף את האגוזים הקצוצים והתבלינים, לערבב ולהסיר מהאש.
  • 3 להעביר את העיסה אל קערה, לכסות בניילון נצמד ולקרר במקרר למשך כשעה.
  • 4 להניח את העיסה על משטח עבודה משומן ולגלגל לרולדה. לפזר על המשטח את השומשום הקלוי, לגלגל את הרולדה עד שכל השומשום מצפה אותה, לעטוף את הרולדה בנייר אלומיניום ולהקפיא עד להגשה.
  • 5 טרם ההגשה לפרוס לעיגולים בעובי של כ- 5 מ"מ (אין צורך להפשיר אלא לפרוס ישר מההקפאה).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
רצוי שמחית התמרים תהיה חלקה וללא תוספת סוכר או חומרים משמרים. ניתן להכין גם בצורת כדורים.

ציוד נדרש: קלחת, ניילון נצמד ונייר אלומיניום.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. המצרכים מספיק לרולדה אחת - מומלץ להכפיל כמויות. ניתן לשמור במקפיא זמן רב.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 25.8% 8.8% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב