מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 188 גרם למנה\יחידה (6-8 יחידות (תלוי בגודל))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לחם הודי טבעוני מסורתי
- 1 לנפות אל קערה את הקמח, ליצור גומה, להוסיף את המלח, השמן והמים, וללוש ידנית למשך כ- 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ואלסטי.
- 2 לעטוף את הבצק ולהניח בצד למנוחה למשך כחצי שעה.
- 3 למעוך את תפוחי האדמה המבושלים לפירה גס עם חתיכות גסות של תפוחי אדמה שנשארות.
- 4 לטגן את הבצל בשמן להזהבה קלה, להוסיף את התבלינים ולערבב מעט. להוסיף את הבצל עם התבלינים אל הפירה יחד עם הכוסברה, לערבב ולתקן תיבול.
- 5 לחלק את הבצק ל- 6-8 כדורים שווים בגודלם, לרדד כל כדור בצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של 2-3 מ"מ, להניח המרכז ממלית הפירה והבצל ולסגור את הכדור מכל הכיוונים.
- 6 להפוך את כדור הבצק הממולא כשהתפר יהיה כלפי מטה ולרדד ידנית עם האצבעות (בעדינות כדי שהבצק לא ייקרע) עד שמתקבלת צורת פיתה.
- 7 לחמם מחבת טפלון יבשה ללא שמן ולקלות כל פיתה הודית ממולאת למשך כ- 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה. בתום הקלייה להבריש כל פיתה במעט שמן ולהגיש חם לחם פאראטה הודי טבעוני!
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9.3% |
12.6% |
12.7% |
65.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב