דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אלו פאראטה הודי טבעוני
אלו פאראטה הודי טבעוני
לחם הודי טבעוני מסורתי

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 188 גרם למנה\יחידה (6-8 יחידות (תלוי בגודל))

  • הבצק
  • קמח כוסמין -  כוסות - סה"כ (388 גרם)
    או כל קמח אחר שאוהבים
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    בהדרגה (לפי הצורך)
  • המלית
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מבושלים ומקולפים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    מקולף וקצוץ קטן
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • אבקת קארי - כפית שטוחה (3 גרם)
    "קארי הודי" - אפשר יותר
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
    קצוצה (או פטרוזיליה) - לא חובה
  • למריחה מעל הלחמים
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לנפות אל קערה את הקמח, ליצור גומה, להוסיף את המלח, השמן והמים, וללוש ידנית למשך כ- 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ואלסטי.
  • 2 לעטוף את הבצק ולהניח בצד למנוחה למשך כחצי שעה.
  • 3 למעוך את תפוחי האדמה המבושלים לפירה גס עם חתיכות גסות של תפוחי אדמה שנשארות.
  • 4 לטגן את הבצל בשמן להזהבה קלה, להוסיף את התבלינים ולערבב מעט. להוסיף את הבצל עם התבלינים אל הפירה יחד עם הכוסברה, לערבב ולתקן תיבול.
  • 5 לחלק את הבצק ל- 6-8 כדורים שווים בגודלם, לרדד כל כדור בצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של 2-3 מ"מ, להניח המרכז ממלית הפירה והבצל ולסגור את הכדור מכל הכיוונים.
  • 6 להפוך את כדור הבצק הממולא כשהתפר יהיה כלפי מטה ולרדד ידנית עם האצבעות (בעדינות כדי שהבצק לא ייקרע) עד שמתקבלת צורת פיתה.
  • 7 לחמם מחבת טפלון יבשה ללא שמן ולקלות כל פיתה הודית ממולאת למשך כ- 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה. בתום הקלייה להבריש כל פיתה במעט שמן ולהגיש חם לחם פאראטה הודי טבעוני!
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדי כהן סימן טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)339181
חלבונים (גרם)9.4 5.01
פחמימות (גרם)4826
מתוכן סוכרים (גרם)2.61 1.39
שומנים (גרם)9.29 4.94
מתוכם שומן רווי (גרם)0.84 0.45
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
נתרן (מ"ג)754.16401.46
סיבים תזונתיים (גרם)6.86 3.65
מים (גרם)104.8755.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5.042.68
ויטמין B (מ"ג)1.350.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.740.39
ויטמין B5 (מ"ג)0.310.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.86.81
ויטמין C (מ"ג)6.413.41
ויטמין E (מ"ג)0.140.08
ויטמין K (מק"ג)6.223.31
סידן (מ"ג)22.3911.92
ברזל (מ"ג)2.751.46
מגנזיום (מ"ג)16.598.83
זרחן (מ"ג)37.7220.08
אבץ (מ"ג)0.260.14
אשלגן (מ"ג)249.85133
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 12.6% 12.7% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.